Maslové halušky (fotorecept)

Autor receptu: sdb

Jednoduché, typicky slovenské a poctivé. Domáce maslové halušky žiaden polotovar nenahradí.

4
porcie
10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Recept si nevyžaduje nič špeciálne, použite mlieko, aké máte radi, korenie, či bylinky podľa chuti a jedla ktorého prílohu pripravujete a nebojte sa pokojne vyskúšať niečo nové. Pripravte si väčší hrniec s vodou na varenie halušiek a dajte pomaly variť.
  2. Mlieko s maslom a soľou (korením podľa chuti) dáme variť. Keď sa maslo rozpustí, pridáme múku a miešame, kým sa zmes nelepí. Zmes bude trhaná, ale rovnomerne rozmiešaná. Odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť.
  3. Pridáme vajíčko a vymiešame do jednoliatej zmesi - môže byť tuhšia, ale podstatné je, aby bolo vajíčko dôkladne vymiešané.
  4. Ak máte haluškáreň, veľmi jednoducho cez ňu halušky nasadzajte do vriacej vody. Ak nemáte, utlačte si zmes a pomocou lyžičiek tvarujte halušky vo veľkosti aká vám vyhovuje. Prípadne utlačené cesto vyložte na dosku a nasadzajte nožom. My by sme ju tiež použili dvakrát v roku, netreba mať doma všetko ;)
  5. Halušky sú hotové, keď vyplávajú na hladinu. Chutia aj samé o sebe, než podávame obed, polovicu zjeme, tak radšej spravíme viac :)