Maškrtné želatínové medvedíky
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 14. júla 2022
mesačník Varecha, 14. júla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
Na červené medvedíky: | |
2,5 PL |
|
30 ml studená |
|
200 g |
|
1 PL |
|
Na biele medvedíky: | |
2 PL |
|
25 ml studená |
|
180 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Červené medvedíky: Želatínu zalejeme 30 ml vody a necháme 5–8 minút napučať. Jahodové pyré a med dáme do menšieho hrnca a ohrejeme asi na 40 °C. Napučanú želatínu pridáme do teplého pyré a miešame, kým sa želatína nerozpustí. Zmes vlejeme do silikónovej formy a necháme v chladničke tuhnúť asi 4 hodiny.
- 2
Pri výrobe bielych medvedíkov postupujeme rovnako. Želatínu namočíme do vody a necháme napučať. Potom ju vmiešame do teplého kokosového pyré s medom a necháme stuhnúť v chladničke v silikónových formičkách.
Tiež cukríky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu