Maškrtné želatínové medvedíky
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 14. júla 2022
mesačník Varecha, 14. júla 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Na červené medvedíky: | |
| 2,5 PL |
|
| 30 ml studená |
|
| 200 g |
|
| 1 PL |
|
| Na biele medvedíky: | |
| 2 PL |
|
| 25 ml studená |
|
| 180 g |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Červené medvedíky: Želatínu zalejeme 30 ml vody a necháme 5–8 minút napučať. Jahodové pyré a med dáme do menšieho hrnca a ohrejeme asi na 40 °C. Napučanú želatínu pridáme do teplého pyré a miešame, kým sa želatína nerozpustí. Zmes vlejeme do silikónovej formy a necháme v chladničke tuhnúť asi 4 hodiny.
- 2
Pri výrobe bielych medvedíkov postupujeme rovnako. Želatínu namočíme do vody a necháme napučať. Potom ju vmiešame do teplého kokosového pyré s medom a necháme stuhnúť v chladničke v silikónových formičkách.
Tiež cukríky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu