Mascarponovo-arašidové rezy
Foto: valina
Ľahký a výborný zákusok na každú príležitosť.
44
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
200 g |
|
200 g mleté |
|
1 bal. |
|
|
|
Mascarpone-arašidový krém: | |
500 g |
|
400 g |
|
500 ml |
|
1 bal. |
|
Šľahačka: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
2 bal. |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, postupne múku premiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Nakoniec primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech (30x40 cm) a pečieme pri 200 °C 30 min. Upečený korpus potrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
- 2
Mascarpone-arašidový krém: Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku, ktorú pridáme pre premiešaného mascarpone s arašidovým maslom. Krém natrieme na korpus.
- 3
Šľahačka: Smotanu vyšľaháme s vanilkovými cukrami a stužovačom. Tuhú šľahačku natrieme na krém a posypeme nastrúhanou čokoládou.
Tiež mascarpone zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu