Mascarpone zákusok

Mascarponovo-arašidové rezy

Autor receptu: valina

Ľahký a výborný zákusok na každú príležitosť.

44
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, postupne múku premiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Nakoniec primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech (30x40 cm) a pečieme pri 200 °C 30 min. Upečený korpus potrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
  2. Mascarpone-arašidový krém: Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku, ktorú pridáme pre premiešaného mascarpone s arašidovým maslom. Krém natrieme na korpus.
  3. Šľahačka: Smotanu vyšľaháme s vanilkovými cukrami a stužovačom. Tuhú šľahačku natrieme na krém a posypeme nastrúhanou čokoládou.