Marocký šalát Zaalouk (fotorecept)

Autor receptu: nicopopa

Zaalouk je tradičné marocké jedlo, podávané ako predjedlo, teplé alebo studené. To je baklažánovy šalát s nezameniteľnou vôňou Afriky.

4
porcie
45 minút
príprava
35 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme všetky ingrediencie a a môžeme sa pustiť do práce na šaláte.
  2. Najprv pečieme baklažány v rúre pri 250 stupňoch asi 45 - 50 minút. Ošúpeme kožu z baklažánov a čisté ich položíme do sítka, kým z nich nevytečie šťava ktorá je horká. Medzitým si v miske roztlačíme cesnak. Po odkvapkaní ich nakrájame na malé kúsky.
  3. Zohrejeme olivový olej na panvici na miernom ohni. Pridáme paradajky a cesnak. Dobre premiešame, potom pridáme sladkú papriku, soľ a korenie a necháme variť asi 20 minút.
  4. Pridáme nasekaný baklažán, koriander a rímka rasca. Povaríme ešte cca 15 minút.
  5. Podávame teplé alebo studené.