Marmeládová glazúra
Autor receptu: kata50
@Kata50 Ovocná dobrota nemusí byť skrytá v muffine, bábovke, alebo v torte. Môže byť aj na povrchu.
2 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Marmeládovú glazúru si pripravíme veľmi rýchlo a jednoducho.
Do kastrólika si dáme marmeládu ( ja som použila čistý lekvár z čiernych ríbezlí ) a pomaly zohrievame. Aby bola dobre roztierateľná - pridáme 1-2 PL rumu a miešame krátko na miernom plameni do hladka. Hustotu glazúry si kontrolujeme podľa hustoty pôvodnej marmelády. Buď ju riedime, alebo redukujeme.
Ešte teplú vylejeme na muffiny , na bábovku alebo aj na tortu. Snažíme sa radšej rozlievať , ako rozotierať, lebo rýchlo tuhne.
- Výborná je z ríbezlí, marhúľ, čučoriedok, černíc....čo komu chutí.