Marlenka fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 3. septembra 2013
Marlenka (fotorecept)
Foto: ailuj82

Výborný zákusok alebo torta :)

40
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
3 PL
250 g
400 g
1 ČL
250 g alebo palmarín
PLNKA:
1 ks
400 ml
1 ks
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia, med, cukor, múku, sódu bikarbónu a rozpustené maslo v miske poriadne ručne vymiešame. Odoberieme asi 1/4 /ja som to vážila - necelých 300g/ a rozotrieme na papier na pečenie.

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto s papierom dáme na plech a upečieme v predhriatej rúre - 180°C - 10 min. Takto upečieme všetky 4 cestá.

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychadnuté dáme dolu z papiera, položíme na seba a zrežeme na rovnaké obdĺžniky. Okrajky si odložíme.

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    PLNKA: v mlieku uvaríme zlatý klas, necháme vychladnúť a pridáme do masla vyšľahaného so salkom. Prešľaháme.

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnkou naplníme pláty, potrieme aj vrch a boky.

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odložené okrajky rozmrvíme alebo pomelieme na jemno a posypeme vrch marlenky. Ja som vrch trochu popritláčala vidličkou. Odložíme na chladné miesto aspoň na 8 hodín.

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom marlenku pokrájame. Najchutnejšia je keď ju necháme asi hodinu pri izbovej teplote zmäknúť.

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
isto vyskusam, pridavam si do kucharky :-)