Foto: ailuj82
Výborný zákusok alebo torta :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia, med, cukor, múku, sódu bikarbónu a rozpustené maslo v miske poriadne ručne vymiešame. Odoberieme asi 1/4 /ja som to vážila - necelých 300g/ a rozotrieme na papier na pečenie.
-
2
Cesto s papierom dáme na plech a upečieme v predhriatej rúre - 180°C - 10 min. Takto upečieme všetky 4 cestá.
-
3
Vychadnuté dáme dolu z papiera, položíme na seba a zrežeme na rovnaké obdĺžniky. Okrajky si odložíme.
-
4
PLNKA: v mlieku uvaríme zlatý klas, necháme vychladnúť a pridáme do masla vyšľahaného so salkom. Prešľaháme.
-
5
Plnkou naplníme pláty, potrieme aj vrch a boky.
-
6
Odložené okrajky rozmrvíme alebo pomelieme na jemno a posypeme vrch marlenky. Ja som vrch trochu popritláčala vidličkou. Odložíme na chladné miesto aspoň na 8 hodín.
-
7
Potom marlenku pokrájame. Najchutnejšia je keď ju necháme asi hodinu pri izbovej teplote zmäknúť.
@merrycherry - z troch vajec sú 4 cestá :). Cesto sa natiera na tenko.
Valkanú som robila len raz, ale určite naposledy. Toto bolo rýchlo a bez zbytočných riadov :)
prosím ťa, to cesto sa natiera? je riedke? alebo sa musí vyvaľkať?
@fineliving - v bode 1 je napísané, že sa cesto rozotiera :), takže je riedke :)
ďakujem za info, myslím, že ju vyskúšam. už sa na ňu teším :).
A môžem len povedať že bola vynikajúca :)))
Ďakujem veľmi pekne za receptík :)))
Prikladám moju marlenku :)))