Marlenka (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Výborný zákusok alebo torta :)

40
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia, med, cukor, múku, sódu bikarbónu a rozpustené maslo v miske poriadne ručne vymiešame. Odoberieme asi 1/4 /ja som to vážila - necelých 300g/ a rozotrieme na papier na pečenie.
  2. Cesto s papierom dáme na plech a upečieme v predhriatej rúre - 180°C - 10 min. Takto upečieme všetky 4 cestá.
  3. Vychadnuté dáme dolu z papiera, položíme na seba a zrežeme na rovnaké obdĺžniky. Okrajky si odložíme.
  4. PLNKA: v mlieku uvaríme zlatý klas, necháme vychladnúť a pridáme do masla vyšľahaného so salkom. Prešľaháme.
  5. Plnkou naplníme pláty, potrieme aj vrch a boky.
  6. Odložené okrajky rozmrvíme alebo pomelieme na jemno a posypeme vrch marlenky. Ja som vrch trochu popritláčala vidličkou. Odložíme na chladné miesto aspoň na 8 hodín.
  7. Potom marlenku pokrájame. Najchutnejšia je keď ju necháme asi hodinu pri izbovej teplote zmäknúť.