Marlenka (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Výborný zákusok alebo torta :)
40 porcií |
50 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia, med, cukor, múku, sódu bikarbónu a rozpustené maslo v miske poriadne ručne vymiešame.
Odoberieme asi 1/4 /ja som to vážila - necelých 300g/ a rozotrieme na papier na pečenie.
- Cesto s papierom dáme na plech a upečieme v predhriatej rúre - 180°C - 10 min.
Takto upečieme všetky 4 cestá.
- Vychadnuté dáme dolu z papiera, položíme na seba a zrežeme na rovnaké obdĺžniky.
Okrajky si odložíme.
- PLNKA: v mlieku uvaríme zlatý klas, necháme vychladnúť a pridáme do masla vyšľahaného so salkom. Prešľaháme.
- Plnkou naplníme pláty, potrieme aj vrch a boky.
- Odložené okrajky rozmrvíme alebo pomelieme na jemno a posypeme vrch marlenky.
Ja som vrch trochu popritláčala vidličkou.
Odložíme na chladné miesto aspoň na 8 hodín.
- Potom marlenku pokrájame.
Najchutnejšia je keď ju necháme asi hodinu pri izbovej teplote zmäknúť.