Marinované kuracie prsia alebo bravčové stehno s chilli a bylinkami fotorecept

afataga - fotkaafataga, 22. decembra 2013
Marinované kuracie prsia alebo bravčové stehno s chilli a bylinkami (fotorecept)
Foto: afataga

Rýchle, jednoduché

6
porcií
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (alebo bravčové stehno)
1 ks
2 ks
1 PL
podľa chuti
70 g
Marináda:
1 PL
3 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobila som marinádu z uvedených surovín, prsia som pokrájala a nechala marinovať cez noc

    Marinované kuracie prsia alebo bravčové stehno s chilli a bylinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu a mrkvu som pokrájala

    Marinované kuracie prsia alebo bravčové stehno s chilli a bylinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozpálila som wok, potom som dala olej a prsia aj s marinádou, nechala som zatiahnúť a osolila som

    Marinované kuracie prsia alebo bravčové stehno s chilli a bylinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som zeleninu

    Marinované kuracie prsia alebo bravčové stehno s chilli a bylinkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po pár minútach miešania som pridala 1 malý pretlak

    Marinované kuracie prsia alebo bravčové stehno s chilli a bylinkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiešala som a nechala prehriať

    Marinované kuracie prsia alebo bravčové stehno s chilli a bylinkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotovo, ja som si ešte pridala jednu chilli :-)

    Marinované kuracie prsia alebo bravčové stehno s chilli a bylinkami (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Rýchla príprava (do 30 min.), Wok

Diskusia k receptu

margaretka28
no konečne normálne jedlo medzi tými koláčmi, dobrá rýchlovka, takýchto receptov nikdy nebude dosť, tak si ho pre istotu aj uložím do kk 5* samozrejme za tie krásne fotky
izabella929
Tvoje jedlo vyzerá úplne parádne a chutne.-)))my sme dnes mali diétny deň pred prichádzajúcimi sviatkami -bude samé mäso...vyprážaný syr..
martinis
@afataga , teraz si sa zasa pre zmenu trafila do chutí ty mne, pretože takéto jedlá sú tým pravým orechovým :-)) To čili nemá chybu, už sa veľmi teším na vyskúšanie - aktuálne som v stave, že na svoju porciu jedla použijem celú jalapeňos, aj so semienkami :) A ozaj, estragón som ešte neskúšal, najvyšší čas to zmeniť.
kukulienka71
Veľmi dobrá kombinácia mrkva+cuketa+kuracie prsia.Obľubujem aj tymián(len neviem aký je citronový?)a estragón tiež používam,do ragú a minule som dala do paradajkovej polievky namiesto bazalky a bola super.Ukladám,5*
paploska
pozerám, že už aj ty máš plné zuby toho sladkého a siahla si po niečom chutnejšom :-) výborné. cuketa, mrkva, chilli moje obľúbené ingrediencie. ja ešte dopekám bubálky, a včera som sa trápila s kokoskami. nikdy viac. zbytočná robota...kopec času a tomu komu boli určené, ani moc nechutia :-)
dandika1
@afataga receptik vyzera sikovne urcite bude chutit ,taku rychlovku je dobre mat po ruke ,ukladam vyskusam ....pozehnane vianocne sviatky...
tiginko
mňami-mňam, raz-dva hotové výborné jedlo. Robievam aj ja, s rôznou zeleninou aj koreninami alebo bylinkami. Neobmedzené množstvo variácií na tú istú tému
afataga
@margaretka28 , @izabella929 dakujem
@martinis som rada, ze som sa pre zmenu zas ja trafila :-), som zvedava, ake papricky budes pouzivat v mojom veku :-), asi cayenne ako ja, obcas habanero, ale teba tipujem na Naga Jolokia :-)))  www.paliveomacky.cz/stupnice-palivosti.html...

@kukulienka71 dakujem, ten tymian je taky trochu citronovy :-)
@paploska pozeras velmi dobre :-)
@dandika1 dakujem aj ja ti prajem krasne Vianoce
@tiginko dakujem, mas pravdu, variabilny recept len sa treba nebat vymyslat
martinis
@afataga : viac-menej som odkázaný na ponuku obchodov, pretože vlastné čili vypestované (zatiaľ) nemám, ale pokúsim sa napraviť, pretože jalapeňos mi je málo a habanero zasa nateraz príliš, i keď je pravdou, že som ho už pol roka neskúšal, tak som sa možno medzičasom "zocelil" :-)) No, ty mi teda veríš, ak myslíš že sa dostanem až na takýto level, ale ktovie ... :)