Marinované bravčové stehno

miloss2 - fotkamiloss2, 10. júla 2015
Marinované bravčové stehno
Foto: miloss2

Recept na túto marinádu dostala manželka od kamarátky v práci.Mäso je veľmi chutné,u nás všetkým chutí.

6
porcií
30 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
Marináda:
5 ks
2 PL
2 PL
2 KL
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové stehno,najlepšie orech,narežeme na rezne a vyklepeme.

  2. 2

    Pripravíme si marinádu: Vajcia si rozšľaháme a pridáme ostatné suroviny.Premiešame.

  3. 3

    Do marinády vložíme pripravené rezne a dáme na noc do chladničky.Môže tam byť aj 48 hodín.

    Marinované bravčové stehno - obrázok 3
  4. 4

    Mäso prudko opekáme na troche oleja,asi 3 minúty z každej strany.Môžeme robiť aj na grile.Ako prílohu dávam ryžu,zemiaky,alebo len zeleninu.Dobrú chuť.

    Marinované bravčové stehno - obrázok 4

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Robim podobnu marinadu s pridanim skrobovej muky a troche sladkej smotany.Pred vyprazanim z lahka obalim v struhanke alebo len v muke.Tak ako pise frezia68,daju sa postupne podla potreby opekat.
Tiež si robím marinády "za behu", čo ma napadne a čo mám, tam dám, samozrejme, s uvážením, krájam väčšinou na rezančeky, ale aj na rezne, uzavriem do nádoby a mám na pár dní, prípadne na večeru, zíde sa to aj keď je človek preč a nie je čas na dlhé varenie.

Pridaj komentár k receptu: