Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom

Anton Holomáň a Milan Šavel
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 2. novembra 2016
Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
280 g
300 ml
100 ml
Na krokant z lieskových orechov:
100 g
20 g
Na krém z píniových orechov:
50 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút podľa veľkosti cvikly. Cviklu potom olúpeme a nakrájame na kolieska. Pomarančovú šťavu a portské víno zredukujeme na polovičný objem a necháme vychladnúť. Nakrájanú cviklu zalejeme vychladnutou marinádou a marinujeme aj cez noc.

  2. 2

    Krokant z lieskových orechov: Lieskovce opečieme nasucho s cukrom. Keď cukor s orieškami skaramelizuje, preložíme krokant na tanier a necháme vychladnúť. Vychladnuté ich môžeme trochu rozdrviť.

  3. 3

    Krém z píniových orechov: Píniové orechy opečieme nasucho, osolíme a zalejeme smotanou, krátko povaríme a rozmixujeme dohladka na krém.

  4. 4

    Kozí syr nakrájame na kolieska a prekladáme ho plátkami marinovanej červenej repy. Pridáme krém z píniových orechov a krokant z lieskových orechov a dozdobíme cviklovou marinádou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: