Marinky (fotorecept)
Autor receptu: jody
Taká obmena marinovaného mäsa...
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Celú hlavičku cesnaku očistíme a buď popučíme alebo nakrájame nahrubo. Zmiešame s pretlakom, olejom a ostatnými koreninami. Soľ nepridávame, aby mäso nepúšťalo šťavu.
- Krkovičku nakrájame na väčšie kocky, vložíme do pripravenej marinády a necháme odpočívať aspoň zvečera do rána.
- Zmes dáme do pekáča, posolíme a vložíme do horúcej rúry.
- Očistenú a pokrájanú cibuľu opekáme pomaličky na oleji.
- Medzitým si dáme variť obielené a na kocky nakrájané zemiaky.
- K cibuli pridáme maslo.
- Keď je cibuľa upražena, zalejeme ju mliekom a necháme zovrieť.
- Cibuľovú zmes pridáme k uvareným zemiakom a...
- ...vyšľaháme na kašu.
- Mäso občas pozeráme a prelievame vypečenou šťavou.
- Môžeme podávať s anglickou zeleninou. Prajem dobrú chuť.