Marhuľový lekvár
Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Konečne už aj môj TOP lekvár je v špajzi. Teraz som do neho pridala vanilkový cukor a likér zo žltého melónu.
8 fliaš porcií |
80 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- Marhule som prebrala a poriadne umyla vo viacerých vodách.
- Tie čo boli tvrdšie som nakrájala a mäkké popučila, pridala som cukor (na každý kg marhúľ som počítala 600 g cukru). Miešala som, kým sa cukor celkom neroztopil a nechala som ich presladzovať 24 hodín.
- Na druhý deň som ich dala do rajnice variť.
- Po hodine varenia, som pridala vanilkový cukor.
- Urobila som skúšku na tanieriku. Keď lekvár nesteká, môže sa plniť do fliaš. Ešte pred plnením som pridala likér zo žltého melónu a už som ho nevarila.
- Naplnila som do čistých fliaš, zatvorila a obrátila na 10 minút hore dnom.
- Potom som ich prevrátila naspať, nechala vychladnúť, označila nálepkami a uložila do špajze.
Prajem vám dobrú chuť.