Marhuľový lekvár

Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Konečne už aj môj TOP lekvár je v špajzi. Teraz som do neho pridala vanilkový cukor a likér zo žltého melónu.

8 fliaš
porcií
80 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Postup

  1. Marhule som prebrala a poriadne umyla vo viacerých vodách.
  2. Tie čo boli tvrdšie som nakrájala a mäkké popučila, pridala som cukor (na každý kg marhúľ som počítala 600 g cukru). Miešala som, kým sa cukor celkom neroztopil a nechala som ich presladzovať 24 hodín.
  3. Na druhý deň som ich dala do rajnice variť.
  4. Po hodine varenia, som pridala vanilkový cukor.
  5. Urobila som skúšku na tanieriku. Keď lekvár nesteká, môže sa plniť do fliaš. Ešte pred plnením som pridala likér zo žltého melónu a už som ho nevarila.
  6. Naplnila som do čistých fliaš, zatvorila a obrátila na 10 minút hore dnom.
  7. Potom som ich prevrátila naspať, nechala vychladnúť, označila nálepkami a uložila do špajze. Prajem vám dobrú chuť.