Marcipánová torta

stanka21 - bez fotkystanka21, 6. marca 2011
Marcipánová torta
Foto: stanka21

Vynikajúca torta. Rýchla a jednoduchá príprava. TIP: S marcipánom sa dobre pracuje keď má izbovú teplotu. Aby sa nám marcipán nelepil, vaľkáme ho na papieri Zobraziť celý popisVynikajúca torta. Rýchla a jednoduchá príprava. TIP: S marcipánom sa dobre pracuje keď má izbovú teplotu. Aby sa nám marcipán nelepil, vaľkáme ho na papieri na pečenie. Podľa potreby ho vždy posypeme sušeným mliekom ( rovnako ako keď klasické cesto sypeme múkou ).

8
porcií
60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4
500 ml
2 ks
2 ks
100 g
100 g
1 ks
1 lyžica
1 lyžica
1 ks, alebo Hera




Postup

  1. 1

    Mlieko rozdelíme na dva časti. V jednej časti rozpustíme vanilkový cukor. V druhej časti rozmiešame smotanové pudingy a uvaríme puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vyberieme Palmarin, aby nám zmäkol. Pripravíme si marcipán: polotučné sušené mlieko ( Sunar ), práškový cukor, bielok, med a olej spolu vymiešame na tuhú hmotu. Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu. Podľa potreby ešte prisypeme sušené mlieko. Ak chceme mať farebný marcipán, pridávame potravinársku farbu v malých množstvách a postupne. Palmarin vymiešame a pridáme puding. Dobošový plát dáme na tácku a potrieme 1/3 plnky. Zakryjeme plátom, potrieme 1/3 plnky a postup zopakujeme, ale trošku plnky si odložíme na potretie vrchného plátu. Marcipán si rozdelíme na viac častí. Tvarujeme ho valčekom, na papieri na pečenie. Aby sa nám nelepil, sypeme ho sušeným mliekom. Vaľkáme ho na 3-5 mm hrúbku a na menšie kúsky. Je totiž dosť krehký. Pokryjeme vrch aj boky torty a dáme na noc stuhnúť do chladničky. POZNÁMKA: Plnku môžeme urobiť podľa chuti. Smotanový puding vymeníme za ľubovoľný. Dobošové pláty môžeme nahradiť okrúhlym korpusom alebo si upiecť domáce piškóty ( množstvo marcipánu však zdvojnásobíme ). Dobrú chuť !!!

    Marcipánová torta - obrázok 1

Diskusia k receptu

hubarka35
marcipán to nieje,ale len hmota so šušeneho mlieka-to má daleko od marcipánu...ja tiež robievam potahovku na torty inu z MM hmoty-a určite by som to nenazvala marcipán....ale v pohode-každy má svoj názor....ináč to dobre vyzerá a určite i chuti....
julica
My tuto hmotu tiez pouzivame na potahovanie tort, ale hubarka ma pravdu, marcipan to ani z daleka nie je. Sice sa tym potahuje lepsie ako marcipanom, aj je to belsie, ale chut to nema
aja1616
Ja si myslím, že stačí len trošku upraviť názov: slovko Marcipánová by som dala do úvodzoviek a hotovo. Nemusíme sa chytať za slovíčka, veď nie sme na profesionálnom fóre, len sa delíme o recepty...Vyzerá to veľmi chutne, ukladám do KK.
cica2
júúj ako dobre vyzerá, ukladám a pri najbližšej oslave vyskúšam:)
evanaaa
Tiež sa pridávam k AJA1616, nemusí to byť doslova myslené a asi to každý vie, že to nie je pravý marcipán ale len imitácia ( falošný), ale torička vypadá dobre, a ak tak chutí, to je hlavné.
opr.- tortička....
marijanka712
tiež ta poťahovka vypadá dobre a si myslím , že je to dobrý nápad ukladám do kk a vyskúšam
hrabynka
Receptik se me moooc hodi,budu pect mamince dort,,ktery chci potahnout marcipanem v uvozovkach....:),tak doufam,ze se dortik s 85ti svickami povede!!!!!!!Dekuji a ukladam.
ivav
aj bez úvodzoviek vyzerá lákavo...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia