Mandľovo-čerešňový koláč s ríbezlami a čokoládou
Foto: dorenika
Pôvodne to bol recept na mandarinkový koláč, ale ja som si ho zmenila podľa toho čo máme doma.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Maslo a vajcia spolu vymiešame na hladko a pridáme cukor,múku,kypriaci pr.,esenciu (mne sa to šmyklo a spadla mi do cesta celá flaštička tak to je dosť aromatické) a ríbezle,ja som dala mrazené červené aj čierne.A pridávame vodu aby cesto bolo vláčne ak použijete zmrznuté ovocie stačí 7 PL ak čerstvé tak aj viac.
-
2
Nalejeme cesto do vymastenej a múkou vysypanej formy a poukladáme na vrch čerešne a ríbezle.Dáme na 50min piecť na 170 stupňov.(ja som piekla viac ako hodinu lebo som si nevšimla že je to na 150 ach jo).
-
3
Keď je koláčik hotový tak ho rozkrojíme na stred a rozotrieme čokoládovú polevu ja som použila Betty Crocker chocolate fudge.Nakoniec to spojíte a ak chcete môžete posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Z ovocia som dala iba čerešne. Hotový koláč som neprekrojila, iba posypala práškovým cukrom. Je výborný.
Ďakujem za recept.