Mandľovo-čerešňový koláč s ríbezlami a čokoládou

Autor receptu: dorenika

Pôvodne to bol recept na mandarinkový koláč, ale ja som si ho zmenila podľa toho čo máme doma.

8
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo a vajcia spolu vymiešame na hladko a pridáme cukor,múku,kypriaci pr.,esenciu (mne sa to šmyklo a spadla mi do cesta celá flaštička tak to je dosť aromatické) a ríbezle,ja som dala mrazené červené aj čierne.A pridávame vodu aby cesto bolo vláčne ak použijete zmrznuté ovocie stačí 7 PL ak čerstvé tak aj viac.
  2. Nalejeme cesto do vymastenej a múkou vysypanej formy a poukladáme na vrch čerešne a ríbezle.Dáme na 50min piecť na 170 stupňov.(ja som piekla viac ako hodinu lebo som si nevšimla že je to na 150 ach jo).
  3. Keď je koláčik hotový tak ho rozkrojíme na stred a rozotrieme čokoládovú polevu ja som použila Betty Crocker chocolate fudge.Nakoniec to spojíte a ak chcete môžete posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!