Mandľovo-čerešňový koláč s ríbezlami a čokoládou
Autor receptu: dorenika
Pôvodne to bol recept na mandarinkový koláč, ale ja som si ho zmenila podľa toho čo máme doma.
8 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Maslo a vajcia spolu vymiešame na hladko a pridáme cukor,múku,kypriaci pr.,esenciu (mne sa to šmyklo a spadla mi do cesta celá flaštička tak to je dosť aromatické) a ríbezle,ja som dala mrazené červené aj čierne.A pridávame vodu aby cesto bolo vláčne ak použijete zmrznuté ovocie stačí 7 PL ak čerstvé tak aj viac.
- Nalejeme cesto do vymastenej a múkou vysypanej formy a poukladáme na vrch čerešne a ríbezle.Dáme na 50min piecť na 170 stupňov.(ja som piekla viac ako hodinu lebo som si nevšimla že je to na 150 ach jo).
- Keď je koláčik hotový tak ho rozkrojíme na stred a rozotrieme čokoládovú polevu ja som použila Betty Crocker chocolate fudge.Nakoniec to spojíte a ak chcete môžete posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť!