Mandľové cupcakes s kuriatkami

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

12
porcií
17-20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkej peny. Pridáme postupne vajcia a mandľový extrakt.
  2. Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko prešľaháme.
  3. Dosypeme zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré sme si dopredu opražili. Na záver dôkladne prešľaháme. Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vyskladanej papierovými košíčkami.
  4. Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené
  5. Postup krém: Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti rastlinný tuk Maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.
  6. Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota. Potom necháme vychladnúť.
  7. Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt. Dôkladne všetko premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť.
  8. Tip: Namiesto mandľového extraktu, použite likér Amaretto (3 kávové lyžičky na krém i cesto).
  9. Na zdobenie použijeme mandle v čokoláde alebo v jogurte. Zo želé cukríkov si vykrojíme zobáčiky a krídla, pomocou rozpustenej čokolády ich prilepíme k mandliam.
  10. Takto pripravené mandle vložíme do hniezd a nakoniec z tmavej čokolády urobíme oči. Celé necháme ešte pár minút zatuhnúť na chladnom mieste.