Foto: juliauspesna
Tieto sušienky sú mäkké a zároveň sa rozplývajú na jazyku, zostávajú dlho čerstvé. Poznám mnohe obmeny ale postupom času som si vypracovala vlastný recept. Zobraziť celý popisTieto sušienky sú mäkké a zároveň sa rozplývajú na jazyku, zostávajú dlho čerstvé. Poznám mnohe obmeny ale postupom času som si vypracovala vlastný recept. Základný recept je od Nigelly.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Práškový cukor vyšľaháme s mäkkým maslom na penu, pridáme mandľovú arómu podľa chuti a tiež vajíčko a žĺtok. Ja pridávam arómu podľa toho ako sa mi kedy podarí. Miešame až kým nemáme hmotu pekne jednoliatu.
- 2
Múku zmiešame so sódou bikarbónou a vanilkovým cukrom, pridáme do zmesi, z ktorej vypracujeme cesto. Do cesta dáme čokoládu nakrájanú na male kúsočky. Tu taktiež prenechávam miesto vašej fantázii. Dajte toľko a taký druh čokolády aký máte radi (horkú, mliečnu, na varenie, ...) Na jednu dávku, pre mňa je ideálnych cca 200g čokolády extra horkej (min. 70%kakaa)
- 3
Rúru si predhrejeme na 170 stupňov a tvarujeme okrúhle sušienky. Najkrajšie sú keď sú nedokonalé, ja ich dávam robiť svojím deťom, pretože sa pri tom zabavíme a oni to vedia najlepšie. Kladieme na papierom vystlaný plech a pečieme približne 17 minút. Upečieme cca 30 kúskov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu