Mandľové cookies

juliauspesna - bez fotkyjuliauspesna, 7. januára 2014

Tieto sušienky sú mäkké a zároveň sa rozplývajú na jazyku, zostávajú dlho čerstvé. Poznám mnohe obmeny ale postupom času som si vypracovala vlastný recept. Zobraziť celý popisTieto sušienky sú mäkké a zároveň sa rozplývajú na jazyku, zostávajú dlho čerstvé. Poznám mnohe obmeny ale postupom času som si vypracovala vlastný recept. Základný recept je od Nigelly.

30
porcií
10 minút
príprava
17 minút
na 170 °C

Suroviny

225 g
150 g (alebo margarín)
1 ks
300 g
1 ks
1/2 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Práškový cukor vyšľaháme s mäkkým maslom na penu, pridáme mandľovú arómu podľa chuti a tiež vajíčko a žĺtok. Ja pridávam arómu podľa toho ako sa mi kedy podarí. Miešame až kým nemáme hmotu pekne jednoliatu.

  2. 2

    Múku zmiešame so sódou bikarbónou a vanilkovým cukrom, pridáme do zmesi, z ktorej vypracujeme cesto. Do cesta dáme čokoládu nakrájanú na male kúsočky. Tu taktiež prenechávam miesto vašej fantázii. Dajte toľko a taký druh čokolády aký máte radi (horkú, mliečnu, na varenie, ...) Na jednu dávku, pre mňa je ideálnych cca 200g čokolády extra horkej (min. 70%kakaa)

  3. 3

    Rúru si predhrejeme na 170 stupňov a tvarujeme okrúhle sušienky. Najkrajšie sú keď sú nedokonalé, ja ich dávam robiť svojím deťom, pretože sa pri tom zabavíme a oni to vedia najlepšie. Kladieme na papierom vystlaný plech a pečieme približne 17 minút. Upečieme cca 30 kúskov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia