Mandľové cookies
Autor receptu: juliauspesna
Tieto sušienky sú mäkké a zároveň sa rozplývajú na jazyku, zostávajú dlho čerstvé. Poznám mnohe obmeny ale postupom času som si vypracovala vlastný recept. Základný recept je od Nigelly.
30 porcií |
10 minút príprava |
17 minút na 170 °C |
Postup
- Práškový cukor vyšľaháme s mäkkým maslom na penu, pridáme mandľovú arómu podľa chuti a tiež vajíčko a žĺtok. Ja pridávam arómu podľa toho ako sa mi kedy podarí. Miešame až kým nemáme hmotu pekne jednoliatu.
- Múku zmiešame so sódou bikarbónou a vanilkovým cukrom, pridáme do zmesi, z ktorej vypracujeme cesto. Do cesta dáme čokoládu nakrájanú na male kúsočky. Tu taktiež prenechávam miesto vašej fantázii. Dajte toľko a taký druh čokolády aký máte radi (horkú, mliečnu, na varenie, ...) Na jednu dávku, pre mňa je ideálnych cca 200g čokolády extra horkej (min. 70%kakaa)
- Rúru si predhrejeme na 170 stupňov a tvarujeme okrúhle sušienky. Najkrajšie sú keď sú nedokonalé, ja ich dávam robiť svojím deťom, pretože sa pri tom zabavíme a oni to vedia najlepšie. Kladieme na papierom vystlaný plech a pečieme približne 17 minút. Upečieme cca 30 kúskov.