Mandarínkové rezy

stacy77777 - fotkastacy77777, 7. apríla 2012

Tento recept je skôr známy s kiwi ovocím, u nás doma sa však uchytil s mandarinkovým kompótom. Je svieži, nie moc sladký a je Zobraziť celý popisTento recept je skôr známy s kiwi ovocím, u nás doma sa však uchytil s mandarinkovým kompótom. Je svieži, nie moc sladký a je vhodný najmä v letných mesiacoch pekne vychladený.

25
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
200 gr
5 ks
200 gr
6 lyžíc vlažná
1 ks
PLNKA:
2 ks
2 ks
2 lyžice
2 ks
2 ks
Suroviny na želatínu:
8 dcl
2,5 ks
2 lyžice
1 ks




Postup

  1. 1

    Práškový cukor vymiešame so žĺtkami,pridáme vlažnú vodu. Vymiešame tuhý sneh, s múkou,práškom do pečiva pridáme a zľahka vymiešame. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na 170 stupňoch,pokiaľ sa nám okraje neoddeľujú.

  2. 2

    Vymiešame šľahačkovú smotanu,pridáme cukor, ztužovače,kyslú smotanu , miešame,kým nemáme hustú šľahačkovú plnku. Na cesto,ktoré sme potreli ľubovolným džemom natrieme šľahačkovú plnku a poukladáme mandarinky, ktoré sme nechali odtiecť zo šťavy.

    Mandarínkové rezy - obrázok 2
  3. 3

    Dáme variť vodu s kryštálovým cukrom a vanilkou, do šťavy z mandarinkového kompótu zamiešame zlatý klas. po zovretí vody vlejeme a uvaríme želatínu. Necháme zchladiť a rovnomerne rozotrieme na koláč.

    Mandarínkové rezy - obrázok 3
  4. 4

    V celku jednoduchý zákusok, vďačný pre akúkoľvek vekovú hranicu. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

dogagador
krasne, len mi nie je jasne, v com rozpustis zelatinu? a kolko zelatiny?
evanaaa
Podobné robila aj nedávno @dorisa , len do tej šťavy a pudingu už nedávala želatínu, myslím, že aj tak sa dá, jednoducho, pre toho kto sa bojí experimentovať s ňou.
@dogagador , v tej cukrovej vode a šťave ju rozpustila ( aj so Zl. klasom).
stacy77777
dogagador- voda a zlatý klas ti utvoria želatínu,keď ich uvaríš,žiadna hotová z obchodu sa nepridáva,na 1l vody,alebo akejkoľvek šťavy 2,5balíčka zlatého klasu,vyskúšané-drží
stacy77777
teraz som si všimla,čo asi v recepte pomýlilo!!V rozpise surovín mám zvlášť označené siroviny na CESTO, zvlášť na PLNKU a zvlášť malo byť na ŽELATÍNU,miesto toho je to označené +želatína. Moc sa ospravedlňujem. Ak sa mi to podarí,skúsim to opraviť.
margaretka28
Toto je u nás najobľúbenejší zákusok,robila som ho snád už so všetkým ovocím aj bez neho,len plnka a želatína a vždy zmizol za jeden deň !
zlatulik3
Aj u nas je to velmi oblubeny zakusok a hlavne v letnom obdobi...a ja hlavne s broskynami robim..:-)
natali
hmm..rozmyslala som aky zakusok urobit aby bol trochu ovocnejsi a lahsi, kedze sa blizia Vianoce a to sa u nas doma budu piect hlavne kremove zakusky. ukladam a urcite si ho tento vikend upeciem :)
mojicka
vcera vecer som ho piekla :) cez noc tuhol v chladnicke a je fantasticky :) ulozeny v KK a peciem aj dalej na vsetky sviatky u nas :) ozaj vyborny dakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia