Foto: stacy77777
Tento recept je skôr známy s kiwi ovocím, u nás doma sa však uchytil s mandarinkovým kompótom. Je svieži, nie moc sladký a je Zobraziť celý popisTento recept je skôr známy s kiwi ovocím, u nás doma sa však uchytil s mandarinkovým kompótom. Je svieži, nie moc sladký a je vhodný najmä v letných mesiacoch pekne vychladený.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 gr |
|
5 ks |
|
200 gr |
|
6 lyžíc vlažná |
|
1 ks |
|
PLNKA: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
2 lyžice |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
Suroviny na želatínu: | |
|
|
8 dcl |
|
2,5 ks |
|
2 lyžice |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Práškový cukor vymiešame so žĺtkami,pridáme vlažnú vodu. Vymiešame tuhý sneh, s múkou,práškom do pečiva pridáme a zľahka vymiešame. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na 170 stupňoch,pokiaľ sa nám okraje neoddeľujú.
- 2
Vymiešame šľahačkovú smotanu,pridáme cukor, ztužovače,kyslú smotanu , miešame,kým nemáme hustú šľahačkovú plnku. Na cesto,ktoré sme potreli ľubovolným džemom natrieme šľahačkovú plnku a poukladáme mandarinky, ktoré sme nechali odtiecť zo šťavy.
- 3
Dáme variť vodu s kryštálovým cukrom a vanilkou, do šťavy z mandarinkového kompótu zamiešame zlatý klas. po zovretí vody vlejeme a uvaríme želatínu. Necháme zchladiť a rovnomerne rozotrieme na koláč.
- 4
V celku jednoduchý zákusok, vďačný pre akúkoľvek vekovú hranicu. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@dogagador , v tej cukrovej vode a šťave ju rozpustila ( aj so Zl. klasom).