Mamičkina fazuľová so sušenými slivkami

marrry - fotkamarrry, 5. februára 2014
Mamičkina fazuľová so sušenými slivkami
Foto: marrry

Táto polievočka je asi najlepšia verzia fazuľovej akú som kedy jedla. Je jemná, krémová a varená vždy s láskou :)

6
porcií
10 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 bal.
1 ks
2 strúčiky
4 ks väčšie
2 ks
4 ks
250 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer pred varením zalejeme fazuľu vodou a necháme ju do druhého dňa napučať. Do hrnca dáme očistenú cibuľu, cesnak , pridáme kolienko a fazuľu. Zalejeme vodou pridáme bobkový list. Necháme variť na miernom ohni.

  2. 2

    Keď sa nám bude zdať uz fazuľa aj mäsko mäkššie možeme pridať nadrobno nakrájané zemiaky. Necháme povariť do zmäknutia a pridáme sušené slivky a lyžicu soli. Nakoniec polievočku zahustíme smotanou s múkou. Podávame s chlebíkom :) dobrú chuť

Recept je zaradený do kategórií:
Údené mäso, Strukoviny, Slovenská kuchyňa, Obed, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

mariamka
zaujimava polievka, ja vacsinou koleno, resp. udene varim vopred a fazulu az vo vyvare, tazko odhadnut, ci sa uvaria spolu, ale ked je to overene, budem verit :) p.s. v tych casoch bude nejaka zrada /2,5 min. tep. uprava, asi boli myslene hodiny/ , urcite vyskusam tuto verziu tak pekne pomenovanu :)
marrry
:) ano mas pravdu cas idem upravit skor som myslela hodiny to by som to varila stale keby to trvalo tak kratko :D