Nepečený malinový zákusok

Malinový cheesecake

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

12
porcií
90 minút
príprava

Postup

  1. Podrvíme maslové sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. Sušienkovú hmotu natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Necháme stuhnúť v chladničke.
  2. Plnka: Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, vanilínový a práškový cukor a nakoniec zašľaháme v mlieku napučanú a roztopenú želatínu. Plnku vylejeme na sušienkovú hmotu. Môžeme miestami nahádzať čerstvé maliny. V chladničke necháme stuhnúť cca 2 hodiny.
  3. Polevu pripravíme z rozmixovaných malín (čerstvých alebo mrazených) ku ktorým prilejeme 150 ml vody a cukor. Želatínu necháme napučať v 50 ml vody na asi 5 minút. Potom ju zahrejeme do rozpustenia kryštálikov a primiešame k malinovej šťave. Vylejeme na stuhnutý cheesecake a opäť dáme do chladničky, ideálne do nasledujúceho dňa. Nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie.