Malinové srdiečka fotorecept

imaginarium - fotkaimaginarium, 10. januára 2018

Potešte svojich blízkych sušienkami v tvare srdiečok. Alebo si recept uložte a počkajte do 14. februára.

Suroviny

240 g
70 g
150 g
1 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Múku, práškový cukor, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru a vajíčko si dáme do misky. Maslo nakrájame na malé kúsky. Najprv si spravíme z týchto surovín mrveničku a potom to vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

    Malinové srdiečka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto si rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a zarovnáme radielkom. Natrieme malinovým džemom a stočíme. Stáčame vrchnú časť do stredu a potom spodnú časť do stredu. Roládu zabalíme do fólie a dáme schladiť na 30 minút do mrazničky alebo na 2 hodiny do chladničky.

    Malinové srdiečka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stuhnutú roládu nakrájame na pol centimetrové dieliky. Najprv ju celú nakrájame, poukladáme na plech a až potom ďalej pracujeme, aby sme stihli nakrájať roládu, kým je stuhnutá. Špičkou noža zachytíme časť cesta medzi dvomi oblúčikmi a prstami vytvarujeme cíp srdiečka.

    Malinové srdiečka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri 160 °C asi 15 minút. Z tohto množstva mi vyšlo niečo cez 40 kusov. Poznámka: Ak chcete super jednoduchú variantu, tak použite lístkové cesto alebo namiesto osích hniezd si spravte škoricové srdiečka.

    Malinové srdiečka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

bubaya
Keď sa to tak vezme, také obyčajné cesto a trochu lekváru, a aké pekné koláčiky sú z toho. Vidím, že ani po Vianociach sa kreativita nestráca. Tvoje recepty sa mi veľmi páčia, aj tento si uložím.
imaginarium
Ďakujem @Bubaya Ja som mala len peknú predstavu a žiadny recept, tak som spravila len také základne cesto, aby sa mi to podarilo, lebo mám pocit, že mám akési obdobie nepodarkov. Ale konečne to vyšlo - jednoduché, ale efektné :-)

1x bubaya
mirop
Preco by sme mali cakat do 14. Februara? Aaaa to je vlastne ten blby americky komercny sviatok... kolaciky su pekne, urobim hned
haji
Dobrý nápad! Zvlášť oceňuji s vlastním těstem, znám něco podobného z lístkového těsta. Tvoje sú krajšie a zdravšie, díky za receptík!
imaginarium
Zasmiala som sa na tom komentári @Mirop :-D Áno, 14. februára je ten blbý komerčný sviatok. Holt, niektorí ľudia potrebujú také základné veci ako prejavovanie si lásky pripomínať.
mitzy
Krásne srdiečka :) uložím, upečiem.
Valentín mi nevadí, drobnosti potešia, hoci vystrihnuté srdiečko z papiera.
Každý sviatok môže byť aj nemusí byť o bezbrehom nakupovaní. To je na každom človeku.
imaginarium
@Babav (12.1.2018 16:06)

Ďakujem za komentár, prečítala som si a osviežila som si svoje poznatky :) Všetko má nejakú históriu, niektorých sviatkov sa však chopili obchodníci a snažia sa z nich vytrieskať čo najviac. Ja takéto pokusy ignorujem. Takisto ako zľavy a výpredaje. Viem ako zľavy vznikajú, takže keď vidím červenú ceduľku, tak je to pre mňa skôr ako varovanie.
imaginarium
@Mitzy (12.1.2018 17:11)

Ďakujem a dúfam, že sa podaria :) Ja mám najväčšiu radosť z drobností. Keď sa človek nevie radovať z drobností, tak potom nemá ani z "veľkej" veci radosť.
imaginarium
@Zlomok (13.1.2018 16:12)

Pri pečení mi nevytekal, skôr sa mi trošku rozprplal, keď som to krájala, lebo som bola netrpezlivá a nenechala som to dobre zachladiť.
rika111
Krásne srdiečka! Určite vyskúšam. Uložím do KK medzi recepty, ktoré ma oslovili
svojou jednoduchosťou. Mám rada recepty, ktoré nie sú príliš prekombinované.
Tie ma hned´ odradia, ale tento tvoj nemá chybu!!!
morenajea
odskúšané: dobrá obmena klasických lineckých. Nerobila som srdiečka, ale štvorčeky. Z polovičnej dávky vyšlo 34 kúskov.


1x haji