Malinové srdiečka fotorecept

imaginarium - fotkaimaginarium, 10. januára 2018

Potešte svojich blízkych sušienkami v tvare srdiečok. Alebo si recept uložte a počkajte do 14. februára.

Suroviny

240 g
70 g
150 g
1 ks
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, práškový cukor, soľ a vajíčko si dáme do misky. Maslo nakrájame na malé kúsky. Najprv si spravíme z týchto surovín mrveničku a potom to vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

    Malinové srdiečka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto si rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a zarovnáme radielkom. Natrieme malinovým džemom a stočíme. Stáčame vrchnú časť do stredu a potom spodnú časť do stredu. Roládu zabalíme do fólie a dáme schladiť na 30 minút do mrazničky alebo na 2 hodiny do chladničky.

    Malinové srdiečka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stuhnutú roládu nakrájame na pol centimetrové dieliky. Najprv ju celú nakrájame, poukladáme na plech a až potom ďalej pracujeme, aby sme stihli nakrájať roládu, kým je stuhnutá. Špičkou noža zachytíme časť cesta medzi dvomi oblúčikmi a prstami vytvarujeme cíp srdiečka.

    Malinové srdiečka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri 160 °C asi 15 minút. Z tohto množstva mi vyšlo niečo cez 40 kusov. Poznámka: Ak chcete super jednoduchú variantu, tak použite lístkové cesto alebo namiesto osích hniezd si spravte škoricové srdiečka.

    Malinové srdiečka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zasmiala som sa na tom komentári @Mirop :-D Áno, 14. februára je ten blbý komerčný sviatok. Holt, niektorí ľudia potrebujú také základné veci ako prejavovanie si lásky pripomínať.
Keď sa to tak vezme, také obyčajné cesto a trochu lekváru, a aké pekné koláčiky sú z toho. Vidím, že ani po Vianociach sa kreativita nestráca. Tvoje recepty sa mi veľmi páčia, aj tento si uložím.