Malinové srdiečka fotorecept
Foto: imaginarium
Potešte svojich blízkych sušienkami v tvare srdiečok. Alebo si recept uložte a počkajte do 14. februára.
Postup
-
1
Múku, práškový cukor, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru a vajíčko si dáme do misky. Maslo nakrájame na malé kúsky. Najprv si spravíme z týchto surovín mrveničku a potom to vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
-
2
Cesto si rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a zarovnáme radielkom. Natrieme malinovým džemom a stočíme. Stáčame vrchnú časť do stredu a potom spodnú časť do stredu. Roládu zabalíme do fólie a dáme schladiť na 30 minút do mrazničky alebo na 2 hodiny do chladničky.
-
3
Stuhnutú roládu nakrájame na pol centimetrové dieliky. Najprv ju celú nakrájame, poukladáme na plech a až potom ďalej pracujeme, aby sme stihli nakrájať roládu, kým je stuhnutá. Špičkou noža zachytíme časť cesta medzi dvomi oblúčikmi a prstami vytvarujeme cíp srdiečka.
-
4
Pečieme pri 160 °C asi 15 minút. Z tohto množstva mi vyšlo niečo cez 40 kusov. Poznámka: Ak chcete super jednoduchú variantu, tak použite lístkové cesto alebo namiesto osích hniezd si spravte škoricové srdiečka.
:)
Ten “blby americký komerčný sviatok “ ma zaujímavú históriu , ktora nema korene v Amerike .
Valentín mi nevadí, drobnosti potešia, hoci vystrihnuté srdiečko z papiera.
Každý sviatok môže byť aj nemusí byť o bezbrehom nakupovaní. To je na každom človeku.
Ďakujem za komentár, prečítala som si a osviežila som si svoje poznatky :) Všetko má nejakú históriu, niektorých sviatkov sa však chopili obchodníci a snažia sa z nich vytrieskať čo najviac. Ja takéto pokusy ignorujem. Takisto ako zľavy a výpredaje. Viem ako zľavy vznikajú, takže keď vidím červenú ceduľku, tak je to pre mňa skôr ako varovanie.
Ďakujem a dúfam, že sa podaria :) Ja mám najväčšiu radosť z drobností. Keď sa človek nevie radovať z drobností, tak potom nemá ani z "veľkej" veci radosť.
Pri pečení mi nevytekal, skôr sa mi trošku rozprplal, keď som to krájala, lebo som bola netrpezlivá a nenechala som to dobre zachladiť.
svojou jednoduchosťou. Mám rada recepty, ktoré nie sú príliš prekombinované.
Tie ma hned´ odradia, ale tento tvoj nemá chybu!!!