Sušienky

Malinové srdiečka (fotorecept)

Autor receptu: imaginarium

Potešte svojich blízkych sušienkami v tvare srdiečok. Alebo si recept uložte a počkajte do 14. februára.

Postup

  1. Múku, práškový cukor, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru a vajíčko si dáme do misky. Maslo nakrájame na malé kúsky. Najprv si spravíme z týchto surovín mrveničku a potom to vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
  2. Cesto si rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a zarovnáme radielkom. Natrieme malinovým džemom a stočíme. Stáčame vrchnú časť do stredu a potom spodnú časť do stredu. Roládu zabalíme do fólie a dáme schladiť na 30 minút do mrazničky alebo na 2 hodiny do chladničky.
  3. Stuhnutú roládu nakrájame na pol centimetrové dieliky. Najprv ju celú nakrájame, poukladáme na plech a až potom ďalej pracujeme, aby sme stihli nakrájať roládu, kým je stuhnutá. Špičkou noža zachytíme časť cesta medzi dvomi oblúčikmi a prstami vytvarujeme cíp srdiečka.
  4. Pečieme pri 160 °C asi 15 minút. Z tohto množstva mi vyšlo niečo cez 40 kusov. Poznámka: Ak chcete super jednoduchú variantu, tak použite lístkové cesto alebo namiesto osích hniezd si spravte škoricové srdiečka.