Malinové kocky pod snehom
Monika Kissová
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 24. júla 2013
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 24. júla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4-6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, masla, žĺtkov, mlieka a prášku do pečiva vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát a upečieme ho doružova.
- 2
Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého postupne pridáme cukor a vyšľaháme dotuha. Pridáme maliny a túto zmes natrieme na upečený plát. Posypeme nasekanými lieskovcami alebo mandľovými lupienkami.
- 3
Vložíme ešte do rúry a dáme na chvíľu piecť, aby snehový povrch získal zlatistú farbu. Vychladnutý koláč nakrájame na kocky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu