Malinové kocky pod snehom

Monika Kissová
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 24. júla 2013
Malinové kocky pod snehom
Foto: Ľuboš Pilc
4-6
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g
3 ks
5 PL
1/2 bal.
6 ks
280 g
250 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z múky, masla, žĺtkov, mlieka a prášku do pečiva vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát a upečieme ho doružova.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého postupne pridáme cukor a vyšľaháme dotuha. Pridáme maliny a túto zmes natrieme na upečený plát. Posypeme nasekanými lieskovcami alebo mandľovými lupienkami.

  3. 3

    Vložíme ešte do rúry a dáme na chvíľu piecť, aby snehový povrch získal zlatistú farbu. Vychladnutý koláč nakrájame na kocky.

Diskusia k receptu

majsterka
Podobný krásny recept som našla v knihe Múčniky z 1958 od Márie Hajkovej.V tom jej recepte je pridané droždie namiesto kypriaceho prášku
eviana
Krásny koláčik... tlieskam a ukladám do KK :)
evanaaa
Vypadá pekne a iste dobre chutí, len či nie je suchý? Možno ho trochu zvlhčia tie maliny, inak by asi bol.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia