Foto: alexdidi
Tento recept mám z istého módneho zahraničného časopisu a robievam ho už mnoho rokov, vždy na Vianoce. "Chlebíčky" sú krehučké a veľmi chutné.
30
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
125 g, (palmarín) |
|
75 g |
|
3 ks |
|
štipka, strúhaný |
|
Plnka: | |
3 ks |
|
125 g |
|
125 g, mleté |
|
z 1 |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spracujeme a necháme stáť v chlade 1-2 hodiny. Potom vyvaľkáme na hr. 1/2 cm a vykrajujeme kolieska s priemerom 3-4 cm.
- 2
Z bielkov so soľou vyšľaháme tuhý sneh, nakoniec 2-3 minúty prišľaháme cukor. Primiešame mandle a šťavu z citróna. Pridaním mandlí sneh trochu zredne, netreba sa toho obávať, tak to má byť.
- 3
Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme kolieska a na ne dávame po kávovej lyžičke plnky. Pečieme 20-25 minút pri 180st.C.
- 4
Clebíčky môžeme podľa chuti aj spájať džemom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako dlho vydrzia byt krehke?Niektore kekesiky radi zvlhnu,take
radsej nepeciem.