Medovníky
Mäkučké medovníky
Autor receptu: blueberry
Medovníky v trocha zdravšom variante. Chrumkavé a jemné, ihneď sa rozplývajúce na jazyku :)
Viac receptov na mojej stránke, ktorú len rozbieham ♥
http://letseathealthysweet.blogspot.sk/
40 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- V hrnci si roztopíme maslo, ktoré necháme chvíľu vychladnúť a po približne 5 minútach pridáme med.
V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a korenie. Nasledné pridáme do múčnej zmesi maslovú a nakoniec vajíčko.
- Vypracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme postáť v chladničke najemenej 2 hodiny.
Vo vybratí cesta z chladničky, necháme chvíľu vonku, pretože cesto je ešte príliš tuhé a pri vaľkaní by sa mohlo mrviť.
Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme formičkami.
- Medovníky pečieme na 180 °C približne 10 - 15 minút. Je to individuálne, takže keď budú mať zlatú až mierne hnedú farbu, vyberte ich a nechajte vychladnúť.
Skladujeme ich v uzatvárateľnej nádobe s kúskom jabĺčka alebo chleba.