Medovníky
	        Mäkučké medovníky
	        Autor receptu: blueberry
	         
	        
	        Medovníky v trocha zdravšom variante. Chrumkavé a jemné, ihneď sa rozplývajúce na jazyku :)
Viac receptov na mojej stránke, ktorú len rozbieham ♥
http://letseathealthysweet.blogspot.sk/
| 		  
				  	  
				  	40 porcií  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút  na 180 °C  | 
Postup
- V hrnci si roztopíme maslo, ktoré necháme chvíľu vychladnúť a po približne 5 minútach pridáme med.
V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a korenie. Nasledné pridáme do múčnej zmesi maslovú a nakoniec vajíčko. 
 - Vypracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme postáť v chladničke najemenej 2 hodiny.
Vo vybratí cesta z chladničky, necháme chvíľu vonku, pretože cesto je ešte príliš tuhé a pri vaľkaní by sa mohlo mrviť. 
Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme formičkami. 
 - Medovníky pečieme na 180 °C približne 10 - 15 minút. Je to individuálne, takže keď budú mať zlatú až mierne hnedú farbu, vyberte ich a nechajte vychladnúť.
Skladujeme ich v uzatvárateľnej nádobe s kúskom jabĺčka alebo chleba.