
Suroviny
400 g |
|
200 ml |
|
50 g |
|
|
|
20 g |
|
1 ks |
|
90 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do časti vlažného mlieka pridáme trochu cukru, droždie a pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme cukor, žĺtok, roztopený tuk, kvások a soľ.
- 2
S vlažným mliekom vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na rovnaké diely, rozvaľkáme na obdĺžnik, naplníme plnkou (pomletý mak, slivkový lekvár a práškový cukor), zvinieme a dáme na vymastený plech. Potrieme tukom, necháme vykysnúť a upečieme.
- 3
Po vychladnutí nakrájame a posypeme práškovým cukrom.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu