Makový závin

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009
Makový závin

Suroviny

400 g
200 ml
50 g
20 g
1 ks
90 g
150 g
100 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do časti vlažného mlieka pridáme trochu cukru, droždie a pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme cukor, žĺtok, roztopený tuk, kvások a soľ.

  2. 2

    S vlažným mliekom vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na rovnaké diely, rozvaľkáme na obdĺžnik, naplníme plnkou (pomletý mak, slivkový lekvár a práškový cukor), zvinieme a dáme na vymastený plech. Potrieme tukom, necháme vykysnúť a upečieme.

  3. 3

    Po vychladnutí nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: