Makový závin zo zemiakového cesta fotorecept
Foto: ancicka
Možno že sa niekomu bude zdať, zvláštne, že makový závin zo zemiakového cesta, ale verte že je to tiež veľmi dobré. Je to Zobraziť celý popisMožno že sa niekomu bude zdať, zvláštne, že makový závin zo zemiakového cesta, ale verte že je to tiež veľmi dobré. Je to jednoduché a recept je z tých babičkovských.
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g uvarené |
|
300 g |
|
2 ks |
|
1/2 bal |
|
50 g |
|
100 g |
|
Plnka: | |
150 g (mletý s cukrom) |
|
1 bal |
|
trocha |
|
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Dopredu si uvaríme zemiaky. /Ja som použila od včera./ Zemiaky musia byť studené. Pretlačíme zemiaky a vypracujeme zo surovín vláčne, ale tuhšie cesto. /Nie veľmi tuhé, klasické zemiakové cesto./
-
2
Cesto si vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, potrieme olejom a posypeme makom.
-
3
Na mak rozsypeme vanilkový cukor a pokvapkáme olejom. Stočíme.
-
4
Závin uložíme na pomastený plech, potrieme žĺtkom a upečieme do zlatista 35-40 min pri teplote 180 °C.
nedávno tu bol podobný..orechový..keďže doporučujete už dve-je dôveryhodný recept..
varecha.pravda.sk/recepty/orechovy-zavin-zo-zemiakoveho-c...