Makový závin

Makový závin zo zemiakového cesta (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Možno že sa niekomu bude zdať, zvláštne, že makový závin zo zemiakového cesta, ale verte že je to tiež veľmi dobré. Je to jednoduché a recept je z tých babičkovských.

20 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Dopredu si uvaríme zemiaky. /Ja som použila od včera./ Zemiaky musia byť studené. Pretlačíme zemiaky a vypracujeme zo surovín vláčne, ale tuhšie cesto. /Nie veľmi tuhé, klasické zemiakové cesto./
  2. Cesto si vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, potrieme olejom a posypeme makom.
  3. Na mak rozsypeme vanilkový cukor a pokvapkáme olejom. Stočíme.
  4. Závin uložíme na pomastený plech, potrieme žĺtkom a upečieme do zlatista 35-40 min pri teplote 180 °C.