Makový závin
Makový závin zo zemiakového cesta (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Možno že sa niekomu bude zdať, zvláštne, že makový závin zo zemiakového
cesta, ale verte že je to tiež veľmi dobré. Je to jednoduché a recept
je z tých babičkovských.
20 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Dopredu si uvaríme zemiaky. /Ja som použila od včera./ Zemiaky musia byť studené. Pretlačíme zemiaky a vypracujeme zo surovín vláčne, ale tuhšie cesto. /Nie veľmi tuhé, klasické zemiakové cesto./
- Cesto si vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, potrieme olejom a posypeme makom.
- Na mak rozsypeme vanilkový cukor a pokvapkáme olejom. Stočíme.
- Závin uložíme na pomastený plech, potrieme žĺtkom a upečieme do zlatista 35-40 min pri teplote 180 °C.