Foto: givulik
Tento zákusok patrí už niekoľko rokov medzi naše stálice vždy keď je príležitosť. Samozrejme že nechýba ani tieto Vianoce ale zabudla som nafotit postup Zobraziť celý popisTento zákusok patrí už niekoľko rokov medzi naše stálice vždy keď je príležitosť. Samozrejme že nechýba ani tieto Vianoce ale zabudla som nafotit postup tak priložím len fotky z už skoro spapkanej dobroty. Objavila som ho roky dozadu v časopise a odvtedy sa ho naučili jest aj ľudia, ktorí nemajú radi mak.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
220 g |
|
350 g |
|
300 g |
|
7 ks |
|
1 bal |
|
8 pl |
|
Plnka: | |
750 ml |
|
3 ks |
|
5 bal |
|
375 g |
|
podľa chuti |
|
Poleva: | |
1 - 4 pl |
|
250 g |
|
2 - 4 pl |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme a postupne k nim pridáme cukor, žĺtky, vodu, mak a múku spolu s kypriacim práškom. Vylejeme na plech s papierom na pečenie, množstvo cesta je cca na 28x35cm plech. Upečieme a po vychladnutí prerežeme na dva pláty a každý ešte pozdĺžne aby sme ich mohli naplniť.
- 2
Na plnku si uvaríme hustý puding ktorý po vychladnuti primiešame k maslu vymiešanému s vanilkovým cukrom. Do vymiešaného krému pridáme rum podľa chuti. Pláty naplníme krémom takže nám vzniknú dva zákusky. Ja si to ešte vylepšujem tým, že všetky pláty polejem šťavou z jedného citróna. Zákusok je tak sviežejší.
- 3
Na hotové zakusy si nalejeme polevu ktorú si vypracujeme z práškového cukru, citrónovej šťavy a horúcej vody. Dáme vychladnúť aspoň na dve hodiny aby sa nám chute spojili. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Moji chlapi nemajú radi mak, ale tento im veľmi chutí. Výborný.