Krémeš
Makový krémeš (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Takýto zákusok bude potešením na blížiace sa sviatky.
50 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, postupne pridávame striedavo vodu, olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a mletým makom a zmes pridáme po častiach do cesta.
- Bielky vyšľaháme do tuha a varechou vmiešame do cesta.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 20 - 25 minút. Lístkové cesto rozvaľkáme a upečieme z neho 2 korpusy.
- Suroviny na plnku.
- V mlieku s cukrom z múky a Gustinu, uvaríme hustý krém, ktorý zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame dohladka a postupne po častiach spojíme s plnkou.
- Polovicu plnky rozotrieme na jeden plát lístkového cesta. Na krém položíme makový plát a potrieme zbytkom plnky. Položíme druhý korpus lístkového cesta, zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Hotový krémeš pokrájame na väčšie kocky a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť všetkým.