Krémeš

Makový krémeš (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Takýto zákusok bude potešením na blížiace sa sviatky.

50 minút
príprava
20-25 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, postupne pridávame striedavo vodu, olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a mletým makom a zmes pridáme po častiach do cesta.
  3. Bielky vyšľaháme do tuha a varechou vmiešame do cesta.
  4. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 20 - 25 minút. Lístkové cesto rozvaľkáme a upečieme z neho 2 korpusy.
  5. Suroviny na plnku.
  6. V mlieku s cukrom z múky a Gustinu, uvaríme hustý krém, ktorý zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame dohladka a postupne po častiach spojíme s plnkou.
  7. Polovicu plnky rozotrieme na jeden plát lístkového cesta. Na krém položíme makový plát a potrieme zbytkom plnky. Položíme druhý korpus lístkového cesta, zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Hotový krémeš pokrájame na väčšie kocky a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť všetkým.