Foto: lekorica
Keďže biela múka mi nerobí dobre, snažím sa vymýšľať nové varianty sladkých koláčov a nákypov. Výhoda je, že nie sú náročné a keď použijete Zobraziť celý popisKeďže biela múka mi nerobí dobre, snažím sa vymýšľať nové varianty sladkých koláčov a nákypov. Výhoda je, že nie sú náročné a keď použijete správne suroviny sú aj veľmi chutné. Tento koláčik je svieži, bez cukru, sladený len jabĺčkom a banánom a je vhodný ku kávičke či čaju.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
140 g maku, 60 g vlašských mletých orechov, 1 banán, 1 nastrúhané jablko, 1 PL medu, 1 PL kokosového oleja a 1 vajce som spolu zmiešala, natlačila do vymastenej formy (priemer 25 cm) a na vrch som poukladala nakrájané druhé jabĺčko aj s kožou. Koláč som posypala škoricou. Piekla som to na 180 stupňov asi 40 minút. Podľa toho ako boli z vrchu upečené jabĺčka.
Určite ostane v našej rodine tento recept nastálo a nie iba ako jednorázovka .
Privítala by som na Vareche komentáre na základe vlastných skúseností s daným receptom a nie obdivovanie a chválenie receptu na základe fotografie. Vyskúšala som ich už veľa a stretla som sa aj s takými, ktoré nestáli za nič. Z fotografie nie je vidieť, či recept funguje alebo nie.
Tento koláč robievam, jablká obe nastruham do cesta a na vrch nanesieme sneh z 2ks bielka ( občas vystane) zmiešaný s 1pl struhanych orechov. Ak práve nemám banán,dám 2pl lekváru slivkoveho. @Lekorica máš ho vydarený:-)
200g mletý mak
200g mleté mandle
(alebo primerane iné orechy)
3 vajcia
1PDP
3 PL dia sladidlo(ja dávam xukor aleboEritrit)
65g olej
200ml acidko(kozí jogurt)
-vajcia a sladidlo vyšľaháme, pridáme acidko a olej, premiešame
-pridáme suchú zmes-mak, orechy, PDP -premiešame
-vylejem do menšej okrúhlej formy a pečiem na 180°C asi 25 min