Makový koláč s jablkami bez múky

Autor receptu: lekorica

Keďže biela múka mi nerobí dobre, snažím sa vymýšľať nové varianty sladkých koláčov a nákypov. Výhoda je, že nie sú náročné a keď použijete správne suroviny sú aj veľmi chutné. Tento koláčik je svieži, bez cukru, sladený len jabĺčkom a banánom a je vhodný ku kávičke či čaju.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 140 g maku, 60 g vlašských mletých orechov, 1 banán, 1 nastrúhané jablko, 1 PL medu, 1 PL kokosového oleja a 1 vajce som spolu zmiešala, natlačila do vymastenej formy (priemer 25 cm) a na vrch som poukladala nakrájané druhé jabĺčko aj s kožou. Koláč som posypala škoricou. Piekla som to na 180 stupňov asi 40 minút. Podľa toho ako boli z vrchu upečené jabĺčka.