Makový koláč

Makový koláč, jednoduchšie už to nejde

Autor receptu: margitka100

Najlepší makový koláč s čokoládou, ktorý sa zje vždy ako prvý.

15
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 170 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Použila som plech rozmerov 35x30 cm (koláč je vyšší).
  2. Oddelíme žĺtka od bielkov, vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme ostatné suroviny okrem bielkov. Tie vyšľaháme zvlášť a zamiešame ručne do cesta. Cesto vylejeme na plech. Dáme piecť, pečieme na 170 °C cca 35 minút.
  3. Pripravíme si čokoládovú polevu. Čokoládu rozpustíme spolu s maslom a olejom nad parou, miešame pokiaľ sa nevytvorí hladká vláčna hmota.
  4. Upečený koláč natrieme džemom, ja som použila jahodový a poliala teplou polevou z čokolády. Nakoniec som ozdobila kôpkami džemu a jahôdkou. Prajem dobrú chuť a vyskúšajte.