Makový koláč
Makový koláč, jednoduchšie už to nejde
Autor receptu: margitka100
Najlepší makový koláč s čokoládou, ktorý sa zje vždy ako prvý.
15 porcií |
30 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Rúru si predhrejeme na 170 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Použila som plech rozmerov 35x30 cm (koláč je vyšší).
- Oddelíme žĺtka od bielkov, vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme ostatné suroviny okrem bielkov. Tie vyšľaháme zvlášť a zamiešame ručne do cesta. Cesto vylejeme na plech.
Dáme piecť, pečieme na 170 °C cca 35 minút.
- Pripravíme si čokoládovú polevu. Čokoládu rozpustíme spolu s maslom a olejom nad parou, miešame pokiaľ sa nevytvorí hladká vláčna hmota.
- Upečený koláč natrieme džemom, ja som použila jahodový a poliala teplou polevou z čokolády. Nakoniec som ozdobila kôpkami džemu a jahôdkou. Prajem dobrú chuť a vyskúšajte.