Makový zákusok

Makový hranol

Autor receptu: valina

Je vhodný na Vianoce, lebo tie sa spájajú aj s makom.

14
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Mletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme schladiť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mak namočený v mlieku, múku s práškom do pečiva a nastrúhanou citrónovou kôrou. Nakoniec primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme na plech a pečieme pri 200 stupňov 30 min. Necháme vychladnúť a potom rozrežeme na 3 rovnaké časti.
  2. Plnka: Mak zalejeme horúcim liekom a necháme vychladnúť. Heru vymiešame s cukrom, pridáme rum a nakoniec zmiešame s makom.
  3. Plnku si rozdelíme, 2x naplníme pláty a zvyšok plnky nanesieme na vrch a boky. Ozdobíme podľa fantázie.