Foto: tetrisss
Niečo jemné a ovocné, no skrátka dobrôtka.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
200 g |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
200 g |
|
100 g nemletý |
|
1/2 ks |
|
1/2 7 dl fľaša |
|
40 g |
|
2 dl šľahačková |
|
1 ks |
|
biela |
|
Postup
-
1
Vajcia si oddelíme, žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme pomaly olej, znova prešĺaháme, potom prilejeme vlažnú vodu a dobre ešte vyšľaháme. Potom už iba vareškou zamiešame múku,sneh z bielkov, prášok do pečiva a mak. Dáme na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme na 180 st. asi 15 minút. Necháme vychladnúť.
- 2
Cesto je veľmi jemné a mäkučké, tak s ním treba pracovať tiež jemne, Rozdelíme ho pozdĺžne na tri pásy. Jeden pás si položíme na podložku. Kompót ocedíme, šťavu zachytíme, doplníme na 3 dl ,ak je potrebné osladíme cukrom a so zlatým klasom uvaríme puding. Višne pokrájame na malé kúsky, zamiešame do pudingu a teplé nanesieme na plát cesta, priložíme druhý pás. Odložíme si zo 3 lyžice zmesi.
- 3
Šľahačku a stužovač vyšľaháme dotuha a pridáme tie odložené 3 lyžice. Týmto krémom natrieme druhé cesto, priklopíme tretím cestom. Povrch koláča ozdobíme bielou polevou. Uložíme do chladu aspoň na dve hodiny. Potom nakrájame rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu