Makovo-višňové rezy

Autor receptu: tetrisss

Niečo jemné a ovocné, no skrátka dobrôtka.

15
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia si oddelíme, žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme pomaly olej, znova prešĺaháme, potom prilejeme vlažnú vodu a dobre ešte vyšľaháme. Potom už iba vareškou zamiešame múku,sneh z bielkov, prášok do pečiva a mak. Dáme na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme na 180 st. asi 15 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Cesto je veľmi jemné a mäkučké, tak s ním treba pracovať tiež jemne, Rozdelíme ho pozdĺžne na tri pásy. Jeden pás si položíme na podložku. Kompót ocedíme, šťavu zachytíme, doplníme na 3 dl ,ak je potrebné osladíme cukrom a so zlatým klasom uvaríme puding. Višne pokrájame na malé kúsky, zamiešame do pudingu a teplé nanesieme na plát cesta, priložíme druhý pás. Odložíme si zo 3 lyžice zmesi.
  3. Šľahačku a stužovač vyšľaháme dotuha a pridáme tie odložené 3 lyžice. Týmto krémom natrieme druhé cesto, priklopíme tretím cestom. Povrch koláča ozdobíme bielou polevou. Uložíme do chladu aspoň na dve hodiny. Potom nakrájame rezy.