Orechová torta

Makovo-orechová torta s malinovým želé

Autor receptu: redakcia

Pracovať s makom je ako rozprávka. Raz tradičná prababičkovská, inokedy moderná a plná experimentovania. Dnes jednoduchá ľudová, zajtra pre náročné, scestované publikum. Stačí posoliť fantáziou a „srdiečkom“ a tisíca maková dobrota je na svete.

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s polovicou cukru. Zvyšný cukor (aj vanilkový) vyšľaháme so žĺtkami. Obe hmoty spojíme a zľahka primiešame mletý mak s orechmi a prášok do pečiva. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Vložíme do nej hmotu a rozotrieme. Pečieme 30 minút pri 180 °C.
  2. Kým korpus vychladne, urobíme tvarohový krém. Šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom dotuha. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a obe hmoty zľahka zamiešame. Nakoniec primiešame napučanú a roztopenú želatínu a maliny.
  3. Hmotu rozotrieme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť. Želé pripravíme tak, že rozmixujeme maliny s cukrom, pridáme napučanú a roztopenú želatínu a hmotu rozotrieme na tvarohovú plnku. Necháme stuhnúť.