Foto: mirkajan
Toto bola ťažká improvizácia, keď sa nám nečakane úplne rozvarili šúľance, ktoré boli plánované na večeru. Mak už namletý, deti hladné, čo teraz? A Zobraziť celý popisToto bola ťažká improvizácia, keď sa nám nečakane úplne rozvarili šúľance, ktoré boli plánované na večeru. Mak už namletý, deti hladné, čo teraz? A tak vznikla táto rýchlovka. Keďže to bola naozaj momentálna improvizácia, množstvá surovín neuvádzam, lebo som ich naozaj nevážila, čiže množstvá si treba upraviť podľa prípadného počtu stravníkov.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci zohrejeme mlieko s hnedým cukrom, po zovretí pridáme pomletý mak, na hrubo postrúhané jablko a mletú škoricu, necháme prevariť. Plnka by nemala byť príliš riedka, aby nerozmočila toastový chlieb.
- 2
toastové chleby natrieme z jednej stany maslom, na maslo dáme kopcovitú PL makovo-jablkovej plnky, prikryjeme druhým maslom natretým toastovým chlebom a vložíme do rozohriateho toastovača. Pečieme do chrumkava (cca 3-4 min.)
- 3
Na tanieri môžeme posypať práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu