Makovo-jablkový toast

mirkajan - fotkamirkajan, 21. apríla 2013
Makovo-jablkový toast
Foto: mirkajan

Toto bola ťažká improvizácia, keď sa nám nečakane úplne rozvarili šúľance, ktoré boli plánované na večeru. Mak už namletý, deti hladné, čo teraz? A Zobraziť celý popisToto bola ťažká improvizácia, keď sa nám nečakane úplne rozvarili šúľance, ktoré boli plánované na večeru. Mak už namletý, deti hladné, čo teraz? A tak vznikla táto rýchlovka. Keďže to bola naozaj momentálna improvizácia, množstvá surovín neuvádzam, lebo som ich naozaj nevážila, čiže množstvá si treba upraviť podľa prípadného počtu stravníkov.

15 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa chuti




Postup

  1. 1

    V hrnci zohrejeme mlieko s hnedým cukrom, po zovretí pridáme pomletý mak, na hrubo postrúhané jablko a mletú škoricu, necháme prevariť. Plnka by nemala byť príliš riedka, aby nerozmočila toastový chlieb.

  2. 2

    toastové chleby natrieme z jednej stany maslom, na maslo dáme kopcovitú PL makovo-jablkovej plnky, prikryjeme druhým maslom natretým toastovým chlebom a vložíme do rozohriateho toastovača. Pečieme do chrumkava (cca 3-4 min.)

  3. 3

    Na tanieri môžeme posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

irenaw
takto si občas robím mini žemľovku, namiesto maku tvaroh, ostatné rovnako, tiež mi to napadlo v núdzi. vyskúšam niekedy makovú verziu ;-).
babkamt
Dobre , že si nepodľahla stresu . Šikovne si sa vynašla .
pipnat
tak toto je aký nápad....už viem, čo zajtra na raňajky:)
aleana
Takyto toast som si uz robila ale len so samotnymi jablkami, s makom musi byt este chutnejsi :-) urcite vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia