Makovo-jablkový toast

Autor receptu: mirkajan

Toto bola ťažká improvizácia, keď sa nám nečakane úplne rozvarili šúľance, ktoré boli plánované na večeru. Mak už namletý, deti hladné, čo teraz? A tak vznikla táto rýchlovka. Keďže to bola naozaj momentálna improvizácia, množstvá surovín neuvádzam, lebo som ich naozaj nevážila, čiže množstvá si treba upraviť podľa prípadného počtu stravníkov.

15 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci zohrejeme mlieko s hnedým cukrom, po zovretí pridáme pomletý mak, na hrubo postrúhané jablko a mletú škoricu, necháme prevariť. Plnka by nemala byť príliš riedka, aby nerozmočila toastový chlieb.
  2. toastové chleby natrieme z jednej stany maslom, na maslo dáme kopcovitú PL makovo-jablkovej plnky, prikryjeme druhým maslom natretým toastovým chlebom a vložíme do rozohriateho toastovača. Pečieme do chrumkava (cca 3-4 min.)
  3. Na tanieri môžeme posypať práškovým cukrom.