Makovo-hrušková pochúťka
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
| Na mrveničkové cesto: | |
| 400 g |
|
| 2 ČL zarovnané |
|
| 125 g |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ks |
|
| 125 g zmäknuté (alebo margarín) |
|
| Na makovú náplň: | |
| 800 g |
|
| 500 g |
|
| 150 ml |
|
| Na tvarohovú náplň: | |
| 200 ml |
|
| 750 g |
|
| 80 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ks chemicky neoštrený na kôru |
|
| 3 ks |
|
Postup
-
1
Na prípravu budeme ešte potrebovať plech na pečenie (30 x 40 cm) a elektrický ručný šľahač. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme mrveničku. Na dno vymasteného plechu nanesieme 2/3 mrveničkového cesta a pritlačíme. Zvyšok mrveničky zmiešame s 2 PL hotovej makovej náplne a odložíme bokom. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 12 minút.
- 2
Hrušky olúpeme, nakrájame na štvrtiny a odstránime jadrovníky.
- 3
Makovú náplň s mliekom vymiešame vareškou dohladka.
- 4
Na prípravu tvarohovej náplne vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise metličkou vymiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou a vajcami dohladka. Opatrne vmiešame šľahačku. Do makovej náplne vmiešame 1/3 tvarohovej náplne.
- 5
Hrušky naukladáme na povrch predpečeného cesta a do medzier nanesieme makovú náplň. Zvyšok tvarohovej náplne opatrne rozotrieme na povrch a posypeme makovou mrveničkou. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote uvedenej v bode 1. Doba pečenia: asi 55 minút.
- 6
Koláč necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu