Makovo-hrušková pochúťka

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

12
porcií
50 minút
príprava
12+55 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu budeme ešte potrebovať plech na pečenie (30 x 40 cm) a elektrický ručný šľahač. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme mrveničku. Na dno vymasteného plechu nanesieme 2/3 mrveničkového cesta a pritlačíme. Zvyšok mrveničky zmiešame s 2 PL hotovej makovej náplne a odložíme bokom. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 12 minút.
  2. Hrušky olúpeme, nakrájame na štvrtiny a odstránime jadrovníky.
  3. Makovú náplň s mliekom vymiešame vareškou dohladka.
  4. Na prípravu tvarohovej náplne vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise metličkou vymiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou a vajcami dohladka. Opatrne vmiešame šľahačku. Do makovej náplne vmiešame 1/3 tvarohovej náplne.
  5. Hrušky naukladáme na povrch predpečeného cesta a do medzier nanesieme makovú náplň. Zvyšok tvarohovej náplne opatrne rozotrieme na povrch a posypeme makovou mrveničkou. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote uvedenej v bode 1. Doba pečenia: asi 55 minút.
  6. Koláč necháme vychladnúť.