Tento recept som pred pár rokmi našla v časopise Plus 7 dní.Je to jednoduchý,rýchly a chutný koláčik.
porcie
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 75 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 - 3 PL |
|
| 2 ČL |
|
| 30 g |
|
| 150 g |
|
| Plnka: | |
| približne 130 ml |
|
| 80 g |
|
| 30 g |
|
| 1 ks |
|
| 120 g |
|
| 30 - 40 g |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z hladkej múky,masla,zo žltka,z mlieka,práškového cukru a kypriaceho prášku vypracujeme hladké cesto.
- 2
Pripravíme plnku.Mlieko zvaríme s krupicovým cukrom,prisypeme pomletý mak,premiešame a odstavíme.Po vychladnutí pridáme rozpustené maslo,z bielka vyšlahaný tuhý sneh,kypriaci prášok,citronovú kôru,hladkú múku a premiešame.
- 3
Formu na srnčí chrbát dobre vymastíme a vysypeme múkou.
- 4
Z cesta odoberieme asi 1/3,zvyšnú časť rozvalkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním formu.
- 5
Naplníme plnkou,rozvalkáme zvyšnú časť cesta,ktorú položíme na plnku a okraje cesta k sebe pritlačíme.Povrch popicháme vidličkou,vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu