Foto: helca103
Vianočné oblátky a trubičky som vždy začala piecť už v októbri, každý rok 2000 - 3000 kusov a všetky som rozdala susedom, rodine, deťom. Zobraziť celý popisVianočné oblátky a trubičky som vždy začala piecť už v októbri, každý rok 2000 - 3000 kusov a všetky som rozdala susedom, rodine, deťom. No posledné 2 roky ma akosi neposlúchajú ruky a tak už robím len pre vlastnú spotrebu. Viem,že je tu pár receptov aj na podobné pečivo no s makom som nenašla tak pridávam. Tieto makové robila švagriná a mne vždy chutili. Dala mi recept a od vtedy patria medzi obľúbené v celej rodine.
Postup
-
1
Pripravím si suroviny, na obrázku mi chýba mlieko - zabudla som odfotiť. Používam maslo ale mám dobré skúsenosti aj s olejom.
-
2
Múku, cukor, olej, žĺtok, mak, vodu zmiešam asi z polovicou mlieka na hustú hladkú kašu.
-
3
Potom postupne primiešam ostatné mlieko.
-
4
Dobre premiešané cesto zakryjem a dám do chladničky odpočívať najlepšie cez noc.
-
5
Na druhý deň si rozpálim formu a pečiem oblátky, ktoré stočím do trubičky. Na mazanie používam včelí vosk keď treba. Táto forma je už dosť stará ale stále slúži svojmu účelu :-)
-
6
Ukladám do papierových krabíc a dám na suché miesto.
-
7
Toto cesto robím aj s mletými orechami či strúhaným kokosom. Na škoricové a vanilkové mám iný recept ale môže sa použiť aj tento :-)
Libi se mi to moc.
@danielas ďakujem
@mijaita áno, u nás je to Vianočné pečivo @branka Ti odpovedala správne ale tá forma sa dá objednať aj teraz a dokonca sú už vylepšené a omnoho krajšie. www.magropom.sk
Ja som v minulosti robila aj do ČR pre známeho vždy minimálne 1000kusov,pretože ako píšeš pre neho to bolo niečo nové.
@mili2936 poznám aj ten stroj ktorý sa vkladal do pahreby, na to bola špecialistka moja stará mama a ja som jej vždy robila asistenta Občas robím aj slané ale, nám viac chutia sladké.
@claretka ďakujem,
@vilie keď si neskúsil nemôžeš vedieť či je to veľa alebo málo,tento recept sa robí v rodine roky a pomer je tak akurát to mi môžeš veriť.
@marianne určite by si to zvládla
@ancicka áno elektrická forma z Magropomu ale má už veľa rokov teraz sú už vylepšné
@malroxa ďakujem
@medovn ícek mám rada tvoje recepty a pri tvojej šikovnosti si určite poradíš. Kúpa formy sa oplatí, hoci teraz netuším čo to stojí ale ked im napíšeš pošlú určite ponukový list.
@antaia nie sú to len trubičky bez náplne ale krásne chrumkavé
@irenaw Ty si veľmi kreatívna žena, tá forma sa oplatí skoro v každej rodine.
@violetacamorova veru áno sú veľmi dobré a na Vianoce u nás nesmú chýbať
@cica2 ďakujem za kompliment
@jarunka presne ako píše sú krehučké a voňavé
@iva63 ja som prvé oblátky robila ešte ako dieťa zo starou mamou. To sa vždy v kuchyni odtiahla platňa zo sporáka a dali sa nad plameň rozžeraviť železá. Stará mama piekla ja som dávala lyžicou cesto ktoré potom pri pečení rozvoniavalo celým domom.Stará mama dávala zásadne iba med nie cukor. Občas kôli nám deťom samozrejme pár kusov ,,pokazila" aby sme mohli ochutnávať. Boli to krásne časy, teraz mám elektrický strojček a robím si ich sama. Chce to iba trochu praxe :-)
Obyčajne recept si každá stráži ako oko v hlave , pekné že sito zverejnila.