Foto: alena54
20
porcií
porcií
15-20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Z mlieka droždia a cukru si pripravíme kvások pridáme múku, soľ,zvyšok cukru,maslo vajce a vymiesime cesto.Necháme nakysnúť.
- 2
Po nakysnutí si ho dáme na pomúčenú dosku a urobíme si asi 20 malých bochnikov.Podľa veľkosti aké rohlíky chceme. Znovu necháme nakysnúť.
- 3
Po chvilke môžeme vyvalkať bochníky do oválu na hrúbku 4 milimetre a dĺžku asi tak 15 cm stáčame do tvaru rohlika zase nechame chvíľku nakysnúť potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom.
- 4
Pečieme 15-20 min.Každá rúra pečie inak to už podľa seba.Dobrú chuť :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mas ich krasne ale,, mnam,, dobrota :)
A tie " dubčekovské", ako správne uviedla @ocko , sú veľké, slané (dnes sa už tuším ani nevyskytujú).