Makové rezy

Autor receptu: brigita

Toto je pravý názov ale mi ho voláme koláč lenivej kuchárky /asi preto že tam ide celý mak/.

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žľtky a cukor vymiešame do penista a za stáleho miešania postupne pridávame vodu. Potom vmiešame mak,múku spolu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech alebo na pekáci papier a upečieme. Na vychladnutý plát navrstvíme plnku a ozdobíme orechami alebo postrúhanou čokoládou.
  2. Príprava plnky: Z mlieka , žĺtkov a krémového prášku uvaríme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli hustú kašu, ktorú po vychladnutí pridávame do masla vymiešaného s práškovým a vanilkovým cukrom.