Makové rezy s letnými jablkami
Autor receptu: tancotanka
Ja by som ho nazvala "Jednoducho božský". Recept som objavila v augustovom čísle
Apetitu a musela som ho hneď vyskúšať. Chuťou pripomína makovo-jablkovú štrúdľu,
avšak je celkom bez múky. Použila som okrúhlu formu s priemerom 24 cm.
8 porcií |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vyšľaháme bielky s krupicovým cukrom a štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do svetlej peny, pridáme zmäknuté maslo a zmiešame.
- Do žĺtkovej peny jemne vmiešame sneh z bielkov a pridáme mletý mak.
- Formu vystelieme papierom na pečenie a nanesieme makovú vrstvu. Rovnomerne rozotrieme stierkou a uložíme pokrájané jabľčka - mesiačiky očistených jabĺk. Formu vložíme do rúry zohriatej na 180°C a pečieme 25-30 minút. 5 minút pred ukončením pečenia posypeme vrch koláča čerstvými ríbezľami. Po dopečení potrieme koláč ešte redším marhuľovým džemom. Chutí božsky ... :)