Makové rezance

Makové rezance mojej babičky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nikdy som ich nechcela jesť ako malé dievčatko. Dnes viem, o čo som prišla. Takto pripravené makové rezance sú veru výborné.

4
porcie
30 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku som preosiala. Vajcia som rozšľahala a pridala do cesta spolu s troškou horúcej vody, aby rezancové cesto nebolo príliš tvrdé.
  2. Vypracovala som polotuhé nelepivé cesto a nechala odpočívať 10 min. Zatiaľ som si pripravila na rajničku maslo a pomlela mak.
  3. Cesto som rozvaľkala, nemusím byť celkom tenké, rezance nie sú do polievky. Pokrájala na pásy /šírka záleží od vás/...
  4. ...uložila na seba...
  5. ...a nakrájala na rezance.
  6. Mám všetko nakrájané a pripravím do hrnca osolenú vodu a nechám ju zovrieť.
  7. Maslo si dám do rajničky a nestačí ho nechať iba roztopiť, treba aby sa rozpražilo.
  8. Do vriacej vody vložím rezance a keď po dvoch minútach vyplávajú na vrch, vyberiem ich a scedím, ale ich neopláchnem studenou vodou.
  9. Vložím ich do misy a ešte horúce polejem rozpraženým maslom a ihneď posypem kryštálovým cukrom a pomiešam, cukor sa na horúcich rezancoch ihneď roztopí (nevidieť na obrázku, preto som urobila ďalší).
  10. Posypala som ich mletým makom...
  11. .a.a aby bolo vidieť ten cukor, nasypala som ho na mak a teraz všetko zmiešala.
  12. Z vody, v ktorej sa rezance varili som odobrala 200 ml, pridala som k nej troška cukru a zmiešala.
  13. Nabrala som zo sirupu
  14. a rezance poliala sirupom a dobre zmiešala.
  15. Takto pripravené ešte stále horúce rezance treba dať ihneď na taniere a konzumovať. Sú šťavnaté a veľmi chutné, jesť sa dajú len veľkou lyžicou. Prajem vám dobrú chuť.