Makové rezance
Makové rezance mojej babičky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nikdy som ich nechcela jesť ako malé dievčatko. Dnes viem, o čo som prišla. Takto pripravené makové rezance sú veru výborné.
4 porcie |
30 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Múku som preosiala. Vajcia som rozšľahala a pridala do cesta spolu s troškou horúcej vody, aby rezancové cesto nebolo príliš tvrdé.
- Vypracovala som polotuhé nelepivé cesto a nechala odpočívať 10 min. Zatiaľ som si pripravila na rajničku maslo a pomlela mak.
- Cesto som rozvaľkala, nemusím byť celkom tenké, rezance nie sú do polievky. Pokrájala na pásy /šírka záleží od vás/...
- ...uložila na seba...
- ...a nakrájala na rezance.
- Mám všetko nakrájané a pripravím do hrnca osolenú vodu a nechám ju zovrieť.
- Maslo si dám do rajničky a nestačí ho nechať iba roztopiť, treba aby sa rozpražilo.
- Do vriacej vody vložím rezance a keď po dvoch minútach vyplávajú na vrch, vyberiem ich a scedím, ale ich neopláchnem studenou vodou.
- Vložím ich do misy a ešte horúce polejem rozpraženým maslom a ihneď posypem kryštálovým cukrom a pomiešam, cukor sa na horúcich rezancoch ihneď roztopí (nevidieť na obrázku, preto som urobila ďalší).
- Posypala som ich mletým makom...
- .a.a aby bolo vidieť ten cukor, nasypala som ho na mak a teraz všetko zmiešala.
- Z vody, v ktorej sa rezance varili som odobrala 200 ml, pridala som k nej troška cukru a zmiešala.
- Nabrala som zo sirupu
- a rezance poliala sirupom a dobre zmiešala.
- Takto pripravené ešte stále horúce rezance treba dať ihneď na taniere a konzumovať. Sú šťavnaté a veľmi chutné, jesť sa dajú len veľkou lyžicou.
Prajem vám dobrú chuť.