Foto: rennatte
Rezance mám najradšej domáce aj v kombinácii s fazuľovou polievkou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku vysypeme na pracovnú dosku, posolíme, vytvoríme jamku a do jamky rozbijeme vajíčko
-
2
postupne prilievame vodu a zmiešavame s múkou, kým minieme všetku múku
-
3
a spracujeme na vláčne cesto
-
4
cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme preložíme na utierku, poprášime múkou a necháme asi pol hodiny sušiť
-
5
preložíme späť na dosku, nakrájame na rovnaké pásiky, polovicu naukladáme na seba
-
6
a narežeme, lebo sú to rezance...pozor na prsty!
-
7
roztrúsime po doske, dáme si do väčšieho hrnca variť vodu, osolíme a do vriacej vody pridáme rezance, necháme vyplávať na povrch,
-
8
vyberieme pomocou sitka, prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme olejom
-
9
na tanieri posypeme makom zmiešaným s cukrom. Dobrú chuť :-)
fazulovu polievku a makove slize.. Mas ich pekne !